.
Παιδιά μια παράκληση. Επειδή όπως βλέπετε κι εσείς οι αναρτήσεις μειώθηκαν δραματικά λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, όσοι βλέπουν απορίες αναγνωστών στα σχόλια κάποιου θέματος και γνωρίζουν να απαντήσουν, ας το κάνουν. Thanks!
_

Πώς μπορώ να βλέπω τις επεκτάσεις των αρχείων;

Καταρχάς θα ξεκινήσουμε λέγοντας τι είναι η επέκταση ενός αρχείου. Με πολύ απλά λόγια, η επέκταση ενός αρχείου είναι τα γράμματα που ακολουθούν μετά την τελεία στο όνομα κάθε αρχείου και αποτελούν την ταυτότητά του. Για παράδειγμα, αν δούμε το αρχείο pchands.jpg , η επέκταση του αρχείου είναι το jpg και βλέποντάς το καταλαβαίνουμε ότι αυτό το αρχείο είναι εικόνα. Ωστόσο μερικές φορές τα Windows είναι ρυθμισμένα έτσι, ώστε οι επεκτάσεις αυτές να μην είναι ορατές και να φαίνεται μόνο το όνομα. Για διάφορους λόγους μπορεί εμείς να θέλουμε να φαίνονται οι επεκτάσεις. Πώς το κάνουμε αυτό;

Κάνουμε διπλό κλικ στο εικονίδιο "Ο Υπολογιστής μου" ("My Computer") και στο παράθυρο που ανοίγει πηγαίνουμε στο μενού "Εργαλεία" ("Tools") και κάνουμε κλικ στις "Επιλογές Φακέλων" ("Folder Options"). Στο παράθυρο που ανοίγει πάμε στην καρτέλα "Προβολή" ("View") και βρίσκουμε το σημείο που λέει "Απόκρυψη επεκτάσεων για γνωστούς τύπους αρχείων" ("Hide extensions for known file types") και πατάμε OK. Αυτό ήταν! Πλέον θα βλέπουμε τα αρχεία μας με τις επεκτάσεις τους.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επειδή το έχω προσέξει επανειλημμένος,θα παρακαλούσα στις απαντήσεις να διευκρινίζεται σε τι και ποιο λειτουργικό αναφέρεστε Π.x XP -Vista κλπ.Ευχαριστώ

PC HANDS είπε...

Κατά 90% τα θέματά μας έχουν να κάνουν με Windows XP και όσες φορές κάποιο θέμα έχει να κάνει με Vista, τότε το αναφέρουμε.

Ωστόσο η παρατήρησή σας θα ληφθεί υπόψη στις μελλοντικές αναρτήσεις :)

Ευχαριστούμε

Ανώνυμος είπε...

ετσι και αλλιως αυτο λειτουργει και σε VISTA!!!

Πάνος είπε...

Στα Vista είναι : Υπολογιστής>Οργάνωση>Επιλογές Φακέλων>Προβολή κ.λ.π.

Ευχαριστώ πολύ

Ανώνυμος είπε...

ΣΕ WINDOWS 7 ΟΜΩΣ;; ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΑ 7 ΕINAI COMPUTER>ORGANIZE>FOLDER AND SEARCH OPTIONS Κ.Λ.Π.

Δημοσίευση σχολίου