.
Παιδιά μια παράκληση. Επειδή όπως βλέπετε κι εσείς οι αναρτήσεις μειώθηκαν δραματικά λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, όσοι βλέπουν απορίες αναγνωστών στα σχόλια κάποιου θέματος και γνωρίζουν να απαντήσουν, ας το κάνουν. Thanks!
_

Σύνδεση PS3 με το Internet

Ο Τάσος επικοινώνησε μαζί μας και ρώτησε πώς μπορεί να συνδέσει το PS3 με το Internet. Ανέφερε συγκεκριμένα πως του είπαν να χρησιμοποιήσει Switch μιας και ο router του διαθέτει μόνο μια θύρα ethernet. Αν και με τα Play Station δεν έχουμε ασχοληθεί σχεδόν ποτέ (όσον αφορά στις ρυθμίσεις για το Internet), θεωρούμε πως αυτό που θέλει να κάνει ο Τάσος είναι πολύ απλό. Πάμε να δούμε λοιπόν τι θα χρειαστεί και πώς θα κάνει τις συνδέσεις.

Αυτά που θα χρειαστεί ο Τάσος είναι τρία καλώδια δικτύου (το ένα το έχει ήδη και το χρησιμοποιούσε για τη σύνδεση PC και router) και ένα Switch. Ανάλογα τον αριτμό των συσκευών που θέλουμε να συνδέσουμε στο Internet πρέπει να αγοράσουμε και το κατάλληλο Switch. Ο Τάσος που θέλει να συνδέσει ταυτόχρονα το PC και το PS θα χρειαστεί ένα switch έστω πέντε θέσεων. Η μια θύρα χρησιμοποιείται για τη σύνδεση του Switch με τον router και οι άλλες τέσσερις για τη σύνδεση συσκευών. Καλό είναι να υπάρχουν επιπλέον θέσεις από αυτές που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε μιας και στην πορεία μπορεί να χρειαστούν είτε για να συνδεθεί κάποιος φίλος, είτε για να βάλουμε έναν δικτυακό εκτυπωτή.

Αφού έχουμε προμηθευτεί τα απαραίτητα, πάμε να κάνουμε τη μεταξύ τους σύνδεση. Πρώτα απόλα συνδέουμε το Switch με τον router. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να τοποθετήσουμε ένα καλώδιο δικτύου στην ethernet θύρα του router και σε μια από τις θύρες του Switch. Μερικά switches διαθέτουν μια θύρα αποκλειστικά για αυτό το σκοπό. Αν το switch που πήραμε διαθέτει τέτοια θύρα, αυτή θα είναι ή η πρώτη ή η τελευταία και συνήθως θα γράφει δίπλα της τη λέξη Uplink. Αν δε διαθέτει τέτοια θύρα σημαίνει πως μπορούμε να τοποθετήσουμε το καλώδιο σε οποιαδήποτε θύρα. Καλό θα είναι όταν πάμε σε κάποιο κατάστημα να αγοράσουμε το Switch να πούμε στον πωλητή ότι θέλουμε να συνδέσουμε switch και router και να τον ρωτήσουμε αν το switch ου μας προτείνει διαθέτει τέτοια θύρα ή αν μπορούμε να χρησιμοποιήσοουμε οποιαδήποτε.

Αφού κάνουμε την σύνδεση switch και router και αφού ελέγξουμε ότι τα λαμπάκια στις αντίστοιχες θύρες ανάβουν, πάμε να συνδέσουμε και τις υπόλοιπες συσκευές. Πρώτα απ'ολα συνδέουμε το PC έτσι ώστε να ελέγξουμε και τη σύνδεση στο Internet. Όπως συνδέαμε το PC με το router , ακριβώς με τον ίδιο τρόπο συνδέουμε το PC με το Switch. Τοποθετούμε το καλώδιο δικτύου στην κάρτα δικτύου το υπολογιστή και την άλλη πλευρά την τοποθετούμε σε μια θύρα του Switch. Κατά τη διάρκεια της σύνδεσης το PC μπορούμε να το έχουμε αναμένο. Αφού κάνουμε τη σύνδεση και αφού ελέγξουμε και εκεί το λαμπάκι της θύρας του Switch (να είναι αναμένο) , ανοίγουμε έναν browser για να δούμε αν έχουμε Internet. Επειδή τα πράγματα είναι πολύ απλά, θεωρούμε πως η πρόσβαση στο Internet είναι επιτυχής.

Το μόνο που μένει είναι να συνδέσουμε το PS στο Switch. Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο με προηγουμένως, τοποθετούμε το καλώδιο δικτύου στην κάρτα δικτύου του PS και σε μια θύρα του Switch. Αφού το κάνουμε ελέγχουμε το PS αν συνδέεται στο Internet. Αν δε συνδέεται θα πρέπει μάλλον να κάνουμε κάποιες ρυθμίσεις στη συσκευή.

Αυτά είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε. Switches μπορεί κανείς να βρει από 15 ευρώ και η τιμή αλλάζει ανάλογα με τον αριθμό και την ταχύτητα των θυρών.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

sindesi internet file mou ginete kai me asirmato router me to ps3 xoris kalodia pane epiloges sto ps3 kai psakse stis rithmisis kai epilegis..ean exis bebea asirmato router wlan...

Δημοσίευση σχολίου