.
Παιδιά μια παράκληση. Επειδή όπως βλέπετε κι εσείς οι αναρτήσεις μειώθηκαν δραματικά λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, όσοι βλέπουν απορίες αναγνωστών στα σχόλια κάποιου θέματος και γνωρίζουν να απαντήσουν, ας το κάνουν. Thanks!
_

Γράφω DVD στη δουλειά αλλά δεν το PC στο σπίτι δεν τα διαβάζει

Το θέμα θα μπορούσε να έχει τίτλο "Διαφορές DVD-R και DVD+R", μιας και ο λόγος που κάποιες συσκευές DVD δεν διαβάζουν ορισμένα δισκάκια, είναι η ασυμβατότητα των συσκευών αυτών με τους δίσκους. Για να κατανοήσουμε καλύτερα το θέμα θα πρέπει να αναφέρουμε τις διαφορές ανάμεσα στα DVD-R και τα DVD+R. Τα δισκάκια DVD-R άρχισαν να κατασκευάζονται από την Pioneer, πρωτοχρησιμοποιήθηκαν από την Pioneer και την Apple και είναι αποδεκτά από το DVD Forum. Αντιθέτως η τεχνολογία DVD+R δεν είναι αποδεκτά από το DVD Forum , αλλά από το DVD+RW Alliance και υποστηρίζεται από εταιρίες όπως η Philips, η Dell, η Sony, η HP και η Microsoft. Η Sony παρεμπιπτόντως υποστηρίζει και τις δύο τεχνολογίες.

Σε πολύ γενικές γραμμές και αυτό που ενδιαφέρει τον κόσμο, η κύρια διαφορά των δύο τεχνολογιών είναι ότι τα DVD+R υποστηρίζονται από το 100% των συσκευών της αγοράς, ενώ τα DVD-R από το 98% περίπου.

Τα προβλήματα συνήθως παρουσιάζονται στους χρήστες όταν πάνε να γράψουν κάτι σε ένα δισκάκι DVD-R και μετά πάνε να το διαβάσουν σε συσκευή που δεν τα υποστηρίζει. Βέβαια αυτό δε συμβαίνει συχνά μιας και οι καινούριες συσκευές DVD υποστηρίζουν όλα τα format. Ωστόσο συχνά γινόμαστε αποδέκτες προβλημάτων που οφείλονται στην παραπάνω ασυμβατότητα.

Κατά τα άλλα, ένα απλός χρήστης δεν χρειάζεται να γνωρίζει τις λεπτομερείς διαφορές ανάμεσα στα DVD-R και τα DVD+R. Αρκεί να θυμάται πως τα DVD-R δεν διαβάζονται από όλες τις συσκευές.

2 σχόλια:

Βασίλης Μεταλληνός είπε...

Δοκιμασε να γρεφεις τα Δισκακια σου με μικροτερη ταχυτητα(ισως και την μικροτερη που μπορεις) ωστε να μην δημιουργουντε σφαλματα κατα την εγγραφη του Δισκου σου.
Με αυτο τον τροπο καποιες συσκευες (λ.χ φθηνα dvd-players ή cd-players) μπορουν να διαβασουν τα δισκακια σου.

(και βεβαια βεβαιωσου οτι το dvd-player που εχεις υποστηριζει DVD-+R)

Ανώνυμος είπε...

τι επαθε το laptop μου και ξαφνικα οταν εισαγω εναν δισκο dvd δεν τον διαβαζει? αναφερει συγκεκριμενα τα windows δεν μπορουν να διαβασουν το δισκο? το λειτουργικο συστημα ειναι vista home basic

Δημοσίευση σχολίου