.
Παιδιά μια παράκληση. Επειδή όπως βλέπετε κι εσείς οι αναρτήσεις μειώθηκαν δραματικά λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, όσοι βλέπουν απορίες αναγνωστών στα σχόλια κάποιου θέματος και γνωρίζουν να απαντήσουν, ας το κάνουν. Thanks!
_

Λύση προβλήματος σε εκτυπωτή Canon MP220

Ο Παναγιώτης μάς κάλεσε στο γραφείο του για να δούμε αν μπορούμε να λύσουμε ένα πρόβλημα που παρουσιάστηκε στον εκτυπωτή του και του είχε δέσει τα χέρια. Ο εκτυπωτής ήταν ένας Canon Pixma MP220 σαν αυτόν της εικόνας (κάντε κλικ πάνω της) και το πρόβλημα είχε να κάνει με τον ελαστικό ιμάντα ο οποίος χρησιμοποιείται για να μετακινεί τα μελάνια δεξιά και αριστερά. Είναι ο γνωστός ιμάντας με τα δοντάκια που υπάρχει στους inkjet εκτυπωτές. Αυτός λοιπόν ο ιμάντας είχε φύγει εντελώς από τη θέση του με αποτέλεσμα να μην μετακινούνται τα μελάνια και να μη μπορεί να πραγματοποιηθεί καμία εκτύπωση...

Τα καλά της υπόθεσης ήταν δύο: Πρώτον δεν είχε καταστραφεί ο ιμάντας, άρα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε τον ίδιο. Και δεύτερον το πρόβλημα ήταν ολοφάνερο και δεν απαιτούνταν χρόνος για να ανακαλύψουμε τι φταίει και δεν μετακινούνται τα μελάνια. Εκτός αν ανακαλύπταμε πως για κάποιο άγνωστο λόγο ο ιμάντας εξακολουθούσε να βγαίνει από τη θέση του ακόμα και μετά την επισκευή. Αυτό όμως θα το ελέγχαμε στην πορεία.

Στις περιπτώσεις των εκτυπωτών ακόμα και τα απλά προβλήματα μερικές φορές απαιτούν πολύ προσοχή και υπομονή. Ο λόγος είναι επειδή χρειάζεται να "λύσουμε" (αποσυναρμολογήσουμε) τον εκτυπωτή. Στον συγκεκριμένο εκτυπωτή, για να φτάσουμε σε σημείο όπου η επενατοποθέτηση του ιμάντα θα γινόταν εύκολα, έπρεπε να αφαιρέσουμε αρκετά κομμάτια. Φανταστείτε τι προσοχή θέλει για να μην χάσεις βίδες και, κυρίως, για να μην σου περισσέψουν βίδες :)

Τελικά όλα πήγαν καλά, ο ιμάντας ξαναμπήκε στη θέση του και οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία!

Παναγιώτη στη διάθεσή σου όποτε μας χρειαστείς.

Χρόνος Εργασίας (έλεγχος-λύσιμο-επισκευή-δοκιμές): 1μιση ώρα
Κόστος: 30 Ευρώ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου