.
Παιδιά μια παράκληση. Επειδή όπως βλέπετε κι εσείς οι αναρτήσεις μειώθηκαν δραματικά λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, όσοι βλέπουν απορίες αναγνωστών στα σχόλια κάποιου θέματος και γνωρίζουν να απαντήσουν, ας το κάνουν. Thanks!
_

Το θορυβώδες... laptop

Τι μπορεί να μετατρέψει ένα laptop από συμπαθητικό μηχάνημα σε εκνευριστική σακαράκα; Υπάρχουν φορές που ο φορητός μας μπορεί να ξεκινήσει ένα συνεχόμενο βουητό που τρυπάει τα αυτιά και δε λέει να σταματήσει. Πού οφείλεται αυτό το βουητό και πώς μπορούμε να το κάνουμε να σταματήσει; Το βουητό μπορεί να εμφανιστεί εξαιτίας δύο κυρίως πραγμάτων. Είτε το ανεμιστηράκι του είναι ελαττωματικό και κάνει θόρυβο, είτε κάποιο σημείο εντός του φορητού έχει ξελασκάρει με αποτέλεσμα να δημιουργείται συντονισμός και κατ' επέκταση ο ενοχλητικός θόρυβος...

Αν ισχύει η πρώτη περίπτωση, τότε πρέπει να αλλάξουμε το ανεμιστηράκι. Πώς όμως θα σιγουρευτούμε πως φταίει αυτό; Δεν είναι και πολύ δύσκολο. Αν στήσουμε αυτί μπορούμε να καταλάβουμε ότι κάτι δεν πάει καλά. Μπορεί επίσης να παρατηρήσουμε κάποια αυξημένη θερμοκρασία ενώ η ένταση του αέρα που βγαίνει από τον φορητό μπορεί να είναι μειωμένη σε σχέση με τις υπόλοιπες φορές.

Το ανεμιστηράκι όμως μπορεί να δημιουργεί θόρυβο ακόμα και αν δεν είναι ελαττωματικό. Όταν οι απαιτήσεις για το σύστημα αυξάνονται και ο φόρτος εργασίας μεγαλώνει, τότε σίγουρα αυξάνεται και η θερμότητα που παράγεται με αποτέλεσμα το ανεμιστηράκι να δουλεύει στο φουλ και να μη σταματάει. Σε περίπτωση που δεν εργαζόμαστε καθόλου στο laptop και το ανεμιστηράκι εξακολουθεί να εργάζεται στο φουλ, τότε πρέπει να ελέγξουμε τι εφαρμογές τρέχουν στο παρασκήνιο. Ένα απαιτητικό antivirus που εκείνη τη στιγμή εκτελεί σκανάρισμα για ιό , σίγουρα θα αυξήσει τη θερμοκρασία και άρα θα αυξηθούν οι στροφές στο ανεμιστηράκι.

Αν ισχύει η δεύτερη περίπτωση, τότε το κατσαβίδι δεν το γλυτώνουμε. Πιθανότατα θα πρέπει να βιδωθεί κάποια λασκαρισμένη βίδα. Μερικές φορές αν πιέσουμε το σημείο που ακούμε το θόρυβο, αυτός να μειωθεί. Αν το ξαναφήσουμε, ο θόρυβος επανέρχεται. Αν ισχύει αυτό τότε κατά 90% πρόκειται για κάποιο λασκάρισμα.

Όπως και να έχει, ο θόρυβος μπορεί να εξαφανιστεί.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πώς μπορώ να ελέγξω ποιες εφαρμογές τρέχουν στο παρασκήνιο και πώς μπορώ να τις σταματήσω;
Επίσης, κατά την εκκίνηση του υπολογιστή μου ξεκινούν και πολλά προγράμματα, πώς μπορώ να ορίσω ώστε να μην ξεκινούν κάθε φορά που ξεκινάει ο υπολογιστής μου;
Ευχαριστώ πάρα πολύ.

Ανώνυμος είπε...

πατας εκτελεση και πληκτρολογεις msconfig και πατας enter. Στο παραθυρο που ανοιγει βρισκεις την καρτελα εκκινηση και απενεργοποιεις οσα δε θελεις. Επισης απο το μενου προγραμματα υπαρχει μια καρτελα που λεγεται εκκινηση. Οσα δε θελεις κανεις δεξι κλικ και τα διαγραφεις

PC HANDS είπε...

Ευχαριστούμε τον φίλο που ανέφερε για το msconfig. Όντως έτσι είναι.

Όσον αφορά στις εφαρμογές που τρέχουν στο παρασκήνιο, υποθέτουμε ότι εννοείς αυτές που φαίνονται στο Task Manager. Για αυτό ετοιμάσαμε ένα καινούριο θέμα και μπορείς να το διαβάσεις εδώ:

http://pchands.blogspot.com/2009/10/blog-post_2553.html

Δημοσίευση σχολίου