.
Παιδιά μια παράκληση. Επειδή όπως βλέπετε κι εσείς οι αναρτήσεις μειώθηκαν δραματικά λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, όσοι βλέπουν απορίες αναγνωστών στα σχόλια κάποιου θέματος και γνωρίζουν να απαντήσουν, ας το κάνουν. Thanks!
_

Ο Media Player και το μικρό του μυστικό...


Όχι, δεν πρόκειται για κανένα τρομακτικό μυστικό που μόλις το μάθετε θα γίνει σάλος! Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, δεν είναι καν μυστικό, αλλά πιθανόν κάποιοι να μην το έχετε παρατηρήσει ή να θεωρείτε πως "έτσι είναι και δεν αλλάζει". Αυτό για το οποίο μιλάμε δεν είναι τίποτε άλλο από τον χρόνο αναπαραγωγής στον Media Player. Αν δεν κάνουμε λάθος αυτό ισχύει για την έκδοση 11 , αλλά δεν ορκιζόμαστε κιόλας. Τι γίνεται λοιπόν με το χρόνο αναπαραγωγής;

Πολύ απλά , ο χρόνος αναπαραγωγής στον Media player 11, αντί να εμφανίζει τον τρέχοντα χρόνο του κομματιού, εμφανίζει τον υπολειπόμενο, δηλαδή κάνει αντίστροφη μέτρηση στο κομμάτι. Ένας φίλος του blog, ο Άρης, εύλογα αναρωτήθηκε πώς στο καλό αλλάζει αυτό το πράγμα και αντί για αντίστροφη μέτρηση να εμφανίζει το χρόνο που έχει παιχτεί μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Η λύση είναι απλή: Βάζουμε το ποντίκι επάνω στον χρόνο αναπαραγωγής και κάνουμε ένα κλικ. Θα δούμε ότι ο χρόνος αλλάζει και μάλιστα τον εμφανίζει με τρεις διαφορετικές μορφές. Με την κανονική αναπαραγωγή, με αντίστροφη μέτρηση και με κανονική αναπαραγωγή συν τον συνολικό χρόνο του κομματιού.

Βάζουμε λοιπόν το χρόνο στη μορφή που θέλουμε και απολαμβάνουμε μουσική και βίντεο!

Άρη ευχαριστούμε για την επισήμανση!


10 σχόλια:

Unknown είπε...

το παρατηρησα πρωτη φορα να γινεται νομιζω στην εκδοση 7 ή 8 αν δεν κανω λαθος. Αλλα ναι, ειναι δυσκολο να παει καποιου το μυαλο να κανει κλικ πανω στο χρονο για δει αν αλαζει, απο τη στιγμη μαλιστα που δεν εχει κανενα κουμπακι.

Ανώνυμος είπε...

Να εκφράσω και τις ευχαριστίες μου δημόσια για τη βοήθεια σχετικά με την ένδειξη στο χρόνο αναπαραγωγής, αλλά να προσθέσω και κάτι που παρέλειψες: ο συνολικός χρόνος (ολόκληρου) του όποιου μουσικού αρχείου, εμφανίζεται στην κορυφή δεξιά όταν δεν γίνεται αναπαραγωγή.
Και πάλι ευχαριστώ PC HANDS.
Άρης

Ανώνυμος είπε...

έλεος...έχασα πάσα ιδέα...φοβερό το blog όπως έχω πει και πιο παλιά... αλλά όχι και αυτό να γίνει άρθρο...
την επόμενη φορά να μάθουμε πως τερματίζονται τα win.
συνεχίστε την καλή δουλειά...(εξαιρείται αυτή η ανάρτηση)

PC HANDS είπε...

Όπως διαβάζεις, υπάρχουν άτομα που ούτε καν θα το σκέφτονταν να κάνουν κλικ επάνω στο χρόνο αναπαραγωγής για να αλλάξει.

Θεωρούμε πως ακόμα και αυτή η ανάρτηση θα βοηθήσει αρκετούς αρχάριους :)

Πάντως ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια :)

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε ζητάω ταπεινά συγνώμη που υποβάθμισα τη νοημοσύνη σου κάνοντας μια αφελέστατη ερώτηση σχετικά με τον ΜΡ11.
Η αλήθεια είναι πως το σκέφτηκα πολύ πριν το αποφασίσω αλλά μετά λέω: βρε αϊ στο καλό, θα την κάνω την ερώτηση κι ας με πει αφελή κάποιος ανώνυμος! Εδώ ο άλλος με iq περίπου σαν το δικό μου μας κυβερνάει, εγώ θα κωλώσω;
Πάντως σου υπόσχομαι, στο μέλλον θα προσέχω τις ερωτήσεις μου μη και τυχόν σε ξαναπροσβάλω, κάτι που ειλικρινά δεν θα τόθελα με τίποτα!

Ανώνυμος είπε...

synea ωραίο το υφάκι σου δεν μπορώ να πω...
εγώ μια επισήμανση έκανα στα παιδιά του blog.
Κοιτα να παρακολουθεις το blog τακτικά γιατί τα παιδιά λένε πολλά πράγματα και μην υποβαθμίζεις την δίκη σου νοημοσύνη με αυτά που λες.
και πάλι καλή συνέχεια στα παιδιά που blogαρουν.

PC HANDS είπε...

Synea και ανώνυμε κερνάμε καφεδάκι για να δείτε ότι είστε και γαμώ τα άτομα :)

Ανώνυμος είπε...

πολυ παλιο το κολπο

Ανώνυμος είπε...

Το οτι για καποιους ειναι γνωστο(οπως και σε μενα) δεν χρειαζεται να σχολιασουν οτι το ξερουν. ΑΠΛΑ ΠΑΝΕ ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ. Κανεις δεν γενηθηκε ξερωντας τα παντα. Το οτι το ξερεις μπραβο σου αλλα μη κρινεις καποιον που το ξερει και το λεει στους υπολοιπους. το BLOG δεν ειναι(ΜΟΝΟ) για ατομα που εχουν πτυχιο πληροφορικης αλλα για ολλους.
συνεχιστε την καλη δουλεια.

Ανώνυμος είπε...

Γειά και χαρά σ' όλους,
χρησιμοποιώ το windows media center 11 και vista και απ' όταν ήρθε η ψηφιακή tv στην Αθήνα, δεν μπορώ να δω τα κανάλια digea, τα εμφανίζει σαν κανάλια ψηφιακού ήχου και δεν έχω εικόνα, μόνο ήχο. Τα mpeg2 (cine+, prisma κλπ. τα βλέπω κανονικά.
Τι λύση προτείνετε;

Δημοσίευση σχολίου