.
Παιδιά μια παράκληση. Επειδή όπως βλέπετε κι εσείς οι αναρτήσεις μειώθηκαν δραματικά λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, όσοι βλέπουν απορίες αναγνωστών στα σχόλια κάποιου θέματος και γνωρίζουν να απαντήσουν, ας το κάνουν. Thanks!
_

Λείπει ένα αρχείο .dll Τι να κάνω για να διορθωθεί;

Κατά τη διάρκεια της εκκίνησης υπάρχει περίπτωση να συναντήσουμε μηνύματα τα οποία αναφέρουν πως λείπει κάποιο αρχείο dll. Συνήθως η εμφάνιση αυτών των μηνυμάτων υποδηλώνει κάποιο πρόβλημα στο registry το οποίο χρειάζεται να διορθωθεί. Πολλές φορές παρόμοια μηνύματα μπορεί να εμφανιστούν ύστερα από την αφαίρεση κάποιου Spyware , όπως ακριβώς έγινε και στην περίπτωση ενός φίλου από την Γαλλία. Ύστερα από την αφαίρεση κάποιου Spyware , κάθε φορά που μπαίνει στα Windows εμφανίζεται μήνυμα που του λέει πως το protect.dll και το autochk.dll λείπουν.

Η λύση σε παρόμοιες περιπτώσεις μπορεί να είναι απλή, μπορεί όμως να είναι και χρονοβόρα. Γνωρίζουμε περιπτώσεις στις οποίες τελικά χρειάστηκε να γίνει format μιας και ήταν η τελευταία λύση για να μην εμφανίζονται αυτά τα μηνύματα.

Αυτό που προτείνουμε σαν αρχική λύση είναι η χρήση ενός προγράμματος που λέγεται RegCure. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει κανείς αφού κατεβάσει και εγκαταστήσει το πρόγραμμα είναι να το αφήσει να σκανάρει τον υπολογιστή του για σφάλματα στη registry και αφού αυτό τελειώσει να πατήσει το κουμπί Fix Errors. Το RegCure μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Καλώς εχόντων των πραγμάτων το λάθος θα πάψει να υφίσταται και τα μηνύματα κατά την εκκίνηση θα εξαφανιστούν.

Εκτός από το πρόγραμμα που προαναφέραμε υπάρχει και άλλο ένα καλό εργαλείο το οποίο λέγεται HijackThis και θα το βρείτε κάνοντας κλικ εδώ. Το HiJackThis σκανάρει το PC για να βρει "ύποπτα" σημεία τα οποία και αφαιρεί. Θα αναφερθούμε σε αυτό σύντομα σε ξεχωριστό θέμα.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

Χρησιμοποιώντας προγράμματα όπως τα παραπάνω, θα φτάσουμε στο σημείο στο οποίο θα χρειαστεί να αποφασίσουμε τι θέλουμε να ξεφορτωθούμε από το PC μας και τι θέλουμε να κρατήσουμε (εννοούμε μέσα από τα αποτελέσματα του σκαναρίσματος). Αυτά που θα αποφασίσουμε να "πετάξουμε" θα πρέπει να είμαστε σίγουροι πως δεν θα δημιουργήσουν μεγαλύτερο πρόβλημα. Πολλά προγράμματα εωρούν ύποπτα κάποια αρχεία που πιθανόν σε εμάς να χρειάζονται, οπότε ΠΑΝΤΑ πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υπαρχει και η ιστοσελιδα:
http://www.dll-files.com/
στην οποια μπορειτε να βρειτε και να κατεβασετε οποιο dll αρχειο σας λειπει και να το τοποθετησετε στο σωστο φακελο. (πχ συμβαινει σε παιχνιδια καποιες φορες να λειπουν dll αρχεια)

PC HANDS είπε...

Σωστός ο TeO. Αν και ο φίλος που μας έστειλε mail προσπάθησε ήδη να το κάνει χωρίς αποτέλεσμα.

Η απάντηση πάντως του TeO είναι χρήσιμη.

Διάττων είπε...

Εγώ συμφωνώ με τον ΤΕΟ. Στο παρελθόν το είχα κάνει αρκετές φορές και τις περισσότερες είχα επιτυχία...

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΨΑΧΝΩ ΤΟ DHYILL.DLL KAIΔΕΝ ΤΟ ΒΡΙΣΚΩ

Δημοσίευση σχολίου