.
Παιδιά μια παράκληση. Επειδή όπως βλέπετε κι εσείς οι αναρτήσεις μειώθηκαν δραματικά λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, όσοι βλέπουν απορίες αναγνωστών στα σχόλια κάποιου θέματος και γνωρίζουν να απαντήσουν, ας το κάνουν. Thanks!
_

Windows Vista ή Windows 7;

Αγαπητοί φίλοι καλησπέρα. Μας χάσατε τις τελευταίες μέρες και δικαιολογημένα μιας και οι διακοπές είναι ιερό πράγμα χαχα. Ζητάμε συγγνώμη από τους αναγνώστες που περιμένουν να δημοσιευτεί το πρόβλημά τους, αλλά η θάλασσα δε μας αφήνει ρε γαμώτο. Θα ξεκινήσουμε με την Εύα η οποία έστειλε mail και ζητάει βοήθεια για το ποια Windows να επιλέξει. Συγκεκριμένα αναφέρει:

"Γειά σας θα ήθελα μια συμβουλή στο πρόβλημα μου. Έχω Vista. Τελευταία ο υπολογιστής οδεύει προς format, καθημερινά σταματούν να λειτουργούν διάφορα και το να ανοίξει και να δω την επιφάνεια εργασίας είναι ένα καθημερινό θαύμα... Το δίλημμα μου είναι το εξής: Windows xp ή windows 7; Ποιά τα υπέρ και ποιά τα κατά; Σας ευχαριστώ και περιμένω απάντηση σας.
Εύα"

Λοιπόν, χωρίς πολλά πολλά, η απάντηση μας είναι να επιλέξεις τα Windows 7. Τα υπέρ και τα κατά δεν μπορούμε να τα πούμε ακόμα μιας και τα Windows 7 είναι πολύ φρέσκα. Ωστόσο, από τη μέχρι σήμερα χρήση που έχουμε κάνει και σύμφωνα με τα όσα λένε και πολλοί στον χώρο των υπολογιστών, τα Windows 7 είναι πολύ καλύτερα από τα Vista.

Είμαστε σίγουροι πως με τα Vista όλο και κάποιο πρόβλημα θα αντιμετώπισες και πολλές φορές έφτασες σε σημείο να τα διαολοστείλεις. Εμείς το κάναμε πολλές φορές και εξαιτίας αυτού γυρίσαμε στα XP.

Ασυζητητί λοιπόν σου λέμε να δοκιμάσεις και τα Windows 7. Ειδικά αν έχεις δοκιμάσει τα Vista θα βρεθείς σε οικείο περιβάλλον και δεν θα δυσκολευτείς όπως όταν πέρασες από τα XP στα Vista.

Ακολούθησε τη συμβουλή μας και σίγουρα δεν θα χάσεις!

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μην βιαστεις περιμενε τουλαχιστον 1 χρονο

Ανώνυμος είπε...

εγώ πάντως ειλικρινά δεν έχω καταλάβει προς τι όλη αυτή η υστερία με τα xp και τις κατηγορίες προς τα vista.
κατ'εμέ δεν υπάρχει καν σύγκριση!
τα vista είναι με διαφορά το πιο ασφαλές γρήγορο και όμορφο λειτουργικό που είχα ποτέ! ποιά xp μου λέτε τώρα...

τα λειτουργικά που τρέχω είναι ubuntu από linux και vista από windows.

σχετικά με τα windows από τότε που δοκίμασα vista πολύ απλά έσβησα από το μυαλό μου τα xp.
δεν γίνεται να συγκριθεί η άνεση η ασφάλεια γενικά το όλο πακέτο που λέγεται vista με τα πεπαλαιωμένα πλέον xp , απλά είναι άλλη μία υστερία ένα urban legend που την διαδίδουν όλοι από ''μόδα'' χωρίς να ξέρουν τι λένε.
είναι και καλά ''trendy'' να ''μισείς'' τα vista...

το λες οτι προτιμάς xp σε σχέση με vista εν έτει 2009 είναι σαν να σου χαρίζουν μία υπερσύχρονη υπερασφαλή υπεργρήγορη mercedes slk με αυτόματο κιβώτιο και εσύ να προτιμάς το yugo zastava επειδή και καλά είσαι του ''μηχανικού κιβωτίου'' της ''παράδοσης'' και ''σου αρέσει ο συμπλέκτης''...

PC HANDS είπε...

Φίλε καλημέρα και ευχαριστούμε για την απάντησή σου.

Ούτε trendy είναι να μισεί κανείς τα Vista, αλλά ούτε και urban legend (λίγο αδόκιμη η παρομοίαση μιας και το θέμα με τα Vista δεν αποτελεί θρύλο).

Αν κάνεις μια αναζήτηση στο διαδίκτυο βάζοντας σαν λέξεις αναζήτησης "Vista vs XP" θα δεις πως τα περισσότερα αποτελέσματα είναι κατά των Vista.

Το θέμα της ασφάλειας, πίστεψέ μας, δεν τον αφορά τον απλό χρήστη ή τον αφορά πολύ λίγο. Δεν έχει να κάνει με την ασφάλεια. Η σύγκριση μεταξύ δύο λειτουργικών όσον αφορά στον απλό χρήστη επικεντρώνεται στην απλότητά του κυρίως. Δηλαδή το κατά πόσο ο απλός χρήστης βρίσκει το κάθε λειτουργικό απλό στη χρήση του (όχι ότι τα υπόλοιπα δεν είναι άξια συγκρίσεως, κάθε άλλο).

Δεν είναι λοιπόν μόδα. Είναι κάτι που υπάρχει και έχει σοβαρούς λόγους ύπαρξης.

Και κάτι τελευταίο. Είπες ότι είναι πιο γρήγορα τα Vista σε σχέση με τα XP. Ξέρεις πόσες φορές αγανάκτησα όταν έκανα copy-paste κάποια αρχεία σε Vista, επειδή έκανε κάμποση ώρα για να τα μεταφέρει;

Ανώνυμος είπε...

Τα 7 ειναι μετεξελιξη των vista.Εχει δικαιο ο προηγουμενος φιλος,τα xp μπροστα στα vista δεν πιανουν φραγκο.Oχι μονο κανει copy-paste σε χρονο dt αλλα κανουν και ad hoc συνδεση σε χρονο zero με ολοκληρους φακελους να ανταλλασσω στο πι και φι.Αν τωρα ο αλλος φιλος εχει συνθεση μηχανηματος καβουρντιστηρ και τα 7 να βαλει δεν θα εχει κομπιουτερ αλλα καφεμηχανημα.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΝΤΙΓΡΑΓΡΑΨΑΤΕ ΠΟΤΕ ΜΕΓΑΛΟ ΑΡΧΕΙΟ Η ΦΑΚΕΛΟ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΥΓΡΙΣΗ?ΠΟΙΟ ΙΝΤΕΡΦΕΙΣ ΚΤΛ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΑ VISTA?ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ Η ΙΔΙΑ Η MICROSOFT ΤΟ ΕΙΔΕ ΚΑΙ ΒΙΑΣΤΗΚΕ...ΓΙΑ ΤΑ 7...ΘΑ ΤΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 80% ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΑ ΕΙΝΑΙ...ΑΝΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ XP ΤΑ VISTA ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙΑ ΓΙΑΤΙ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΩ ΠΑΡΑΠΑΝΩ...ΒΑΛΤΕ ΤΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ 5-6 ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ...ΒΡΕΞΕΙ....

Ανώνυμος είπε...

MS-DOS :D

bill είπε...

είναι δυνατόν να υπάρχουν άνθρωποι που να πληρώνουν την microsoft όταν υπάρχουν τα linux δωρεάν

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟ ΞΑΝΑΠΕΣΤΟ, LINUX KAI ΠΑΛΙ LINUX... KAI ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΜΑΛΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ WINDOWS XP, VISTA ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ....

Ανώνυμος είπε...

Τα windows 7 τα εχω απο τον Αυγουστο.
Μεχρι σημερα δεν μου εχουν παρουσιασει απολυτως κανενα προβλημα.
Ολα τα προγραμματα που εκανα install δεν ειχαν προβλημα ασυμβατοτητας..!
(παραδειγμα το call of duty 4 το επαιζε μια χαρα online και offline με punkbuster)
Με το που εκανα Install τα 7 και συνδεσα το καλωδιο του ιντερνετ, αμεσως μου βρηκε ολους τους drivers.
Με λιγα λογια, στο πιτς φιτιλι ηταν ετοιμο το pc.
Πανε πιο γρηγορα απο καθε αλλα windows και πλεον εχουν γινει ελαφρια, λιτα και εξυπνα.
Τωρα οσο αναφορα τα vista, πιστευω οτι πολλοι λενε vista-svista χωρις καν να γνωριζουν για ποιο λογο τα κραζουν.
Προσωπικα εγω δεν αντιμετωπισα ιδιαιτερα προβληματα (υπηρχαν φυσικα).
Υπαρχουν ακομα τα xp?? lol

@bill δεν εχω πληρωσει ποτε μου για windows και ουτε θα το κανω ποτε στο μελλον.

Tα Windows 7 τα σπανε!!! :)

vaskos είπε...

Windows 7 και ξερο ψωμι.
Μακράν τα καλυτερα "Παράθυρα" θα ξεπεράσουν και τα ΧΡ στην ευχριστία.
Τα έχω 2 μήνες σχεδόν χωρίς κανενα απολυτως προβλημα!!!!

Ανώνυμος είπε...

πέρα από παιχνιδάκια και παπαρίτσες δουλέψτε δυο τρεις εφαρμογές μαζί στα vista και θα καταπιείτε το πληκτρολόγιο. Όσοι λένε ότι δεν έχουν πρόβλημα με τα vista απλώς μπαίνουν στο ίντερνετ και βλέπουν τσόντες.

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΧΡΗΣΤΗΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΤΑ 7ΡΙΑ
ΣΑΣ ΔΙΑΒΑΖΩ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΦΙΑ Α ΜΟΥ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ PORTABLE

EYXARISTV

Ανώνυμος είπε...

pedes Windows 7 kai ola ta leuta !!! ti vista kai xp...proxorame pros ta mpros kai oxi piso !!!

Ανώνυμος είπε...

geia sas exw laptop me ta 7aria kai exw provlima me to usb tis cosmote...ti kanw?

Ανώνυμος είπε...

LINUX FOREVER...kai tzampa kai asfalis..linux kai pali linux

Δημοσίευση σχολίου