.
Παιδιά μια παράκληση. Επειδή όπως βλέπετε κι εσείς οι αναρτήσεις μειώθηκαν δραματικά λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, όσοι βλέπουν απορίες αναγνωστών στα σχόλια κάποιου θέματος και γνωρίζουν να απαντήσουν, ας το κάνουν. Thanks!
_

Firefox - Δεν θέλω άλλες διαφημίσεις!!!

Βρίσκεστε σε μια σελίδα, ας πούμε το in.gr (έχουμε πάψει εδώ και καιρό να την επισκεπτόμαστε) και εκεί που σερφάρετε πετάγονται διάφορα flash animations με διαφημίσεις, με τύπους που λένε τα δικά τους, με κάτι μαντράχαλους που παίζουν μποξ κλπ κλπ. Το κακό με αυτές τις διαφημίσεις , εκτός του ότι είναι ενοχλητικές και μόνο που υπάρχουν, πολλές από αυτές δεν μας δίνουν τη δυνατότητα να κόψουμε τον ήχο, με αποτέλεσμα να είμαστε αναγκασμένοι να ακούμε όλους τους ενοχλητικούς ήχους! Μην ανησυχείτε, η λύση υπάρχει και λέγεται Flashblock...

Το Flashblock είναι ένα add-on το Firefox το οποίο κάνει ακριβώς τη δουλειά που θέλουμε. Κόβει κάθε flash διαφήμιση, Video ή animation που υπάρχει στη σελίδα που επισκεπτόμαστε. Θα το βρείτε κάνοντας κλικ εδώ και αμέσως μετά την εγκατάστασή του και την επανεκκίνηση του Firefox , είσαστε έτοιμοι να το δοκιμάσετε αφού λειτουργεί κατευθείαν. Επισκεφθείτε μια σελίδα που ξέρετε ότι έχει διαφημίσεις και θα δείτε ότι στα σημεία που υπήρχαν τα flash αντικείμενα, υπάρχει ένα εικονίδιο με το σήμα του Flash. Για παράδειγμα δείτε την παρακάτω εικόνα (Παναγία μου έχει παπάδες πάνω της).

Αν κάνετε κλικ επάνω στο σημαδάκι του flash, τότε το animation θα παίξει κανονικά. Το καλό όμως είναι πως κάνοντας δεξί κλικ επάνω στο πλαίσιο του flash, μπορούμε να επιλέξουμε τι θέλουμε να κάνουμε. Δείτε την παρακάτω εικόνα και θα καταλάβετε.Μια πολύ καλή επιλογή είναι η "απομάκρυνση αντικειμένου flash" , η οποία αφαιρεί εντελώς το flash απο τη σελίδα, τουλάχιστον για εκείνη τη στιγμή που βρίσκεστε σε αυτήν. Και λέμε "τουλάχιστον" , επειδή στο in.gr κάποια πλαίσια παρέμειναν εξαφανισμένα ακόμα και όταν ξαναμπήκαμε στη σελίδα μετά από λίγο, ενώ κάποια άλλα δεν είχαν φύγει (αλλά μπορούσαμε να τα ξανά-αφαιρέσουμε).


Τι γίνεται όμως αν μπούμε σε μια σελίδα γεμάτη με flash αντικείμενα τα οποία όμως θέλω να βλέπω; Θα πρέπει να ενεργοποιώ κάθε φορά κάθε ένα αντικείμενο ξεχωριστά;

Η απάντηση είναι πως όχι, δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι τέτοιο μιας και η τρίτη επιλογή της παραπάνω εικόνας (Επιλογές του FlashBlock) δίνει τη δυνατότητα να φτιάξουμε μια λίστα με τα sites στα οποία το flashblock θα επιτρέπει στα αντικείμενα να φαίνονται κανονικά. Για παράδειγμα, ένα τέτοιο site είναι το Youtube στο οποίο εννοείται ότι δεν μπορούμε να κάνουμε κλικ σε κάθε ένα βιντεάκι για να το δούμε.
1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πες και κανένα ευχαριστώ στην γυναίκα σου που ανακαλύπτει όλα αυτά τα καλούδια....

Δημοσίευση σχολίου