.
Παιδιά μια παράκληση. Επειδή όπως βλέπετε κι εσείς οι αναρτήσεις μειώθηκαν δραματικά λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, όσοι βλέπουν απορίες αναγνωστών στα σχόλια κάποιου θέματος και γνωρίζουν να απαντήσουν, ας το κάνουν. Thanks!
_

On Screen Keyboard - γράψτε με το... ποντίκι σας!

Το παρακάτω Tip των Windows μπορεί να μοιάζει περιττό, αλλά έχει σώσει κόσμο και κοσμάκη... Καταρχάς μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην περίπτωση που ξαφνικά τα παίξει το πληκτρολόγιό μας και καιγόμαστε να γράψουμε έστω μια γραμμή ή να γράψουμε τη διεύθυνση e-mail που επείγει να στείλουμε. Όπως και να' χει , δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα δοκιμάζοντας το εργαλείο αυτό και να παίξουμε μαζί του. Λειτουργεί όπως ακριβώς λειτουργεί το πληκτρολόγιο που είναι συνδεδεμένο στο PC μας και , βέβαια, μπορεί να δουλέψει ακόμα και αν έχουμε συνδεδεμένο το πληκτρολόγιο.

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να πατήσουμε "Έναρξη" ("Start") , "Εκτέλεση" ("Run"), να πληκτρολογήσουμε osk και να πατήσουμε Enter. Αμέσως εμφανίζεται στην οθόνη ένα πληκτρολόγιο με το οποίο μπορούμε να γράψουμε όπως ακριβώς γράφουμε και στο κανονικό μας πληκτρολόγιο. Αν θέλετε να παίξετε λίγο, ανοίξτε το Word ή οποιονδήποτε άλλο κειμενογράφο και γράψτε ότι θέλετε, απλά κάνοντας κλικ επάνω σε κάθε γράμμα. Μπορείτε να γράψετε Αγγλικά ή Ελληνικά (εναλλαγή γλώσσας γίνεται επιλέγοντας τη γλώσσα κάτω δεξιά δίπλα στην ώρα). Για κεφαλαίο το πρώτο γράμμα απλά πατάμε το shift και το γράμμα κλπ. Δοκιμάστε το :)4 σχόλια:

Andreas είπε...

Μα πως θα πληκτρολογήσω osk εάν δεν δουλεύει το πληκτρολόγιό μου;

PC HANDS είπε...

Ρε Ανδρέα... σα να έχεις δίκιο χαχαχα

ΟΚ, τότε θα πάμε από την Έναρξη, Προγράμματα, Βοηθήματα, Άτομα με ειδικές ανάγκες (εκεί πρέπει να είναι. εμείς έχουμε Αγγλικά Windows).

Επιβεβαίωσέ το :)

poulata είπε...

να πω ότι όσοι χρησιμοποιούν "κασπερσκυ" αν κανεις δεξί κλικ στο εικονίδιο κάτω δεξιά έχει την επιλογή εικονικό πληκτρολογείo

μιχαηλ είπε...

Αν και δε ξέρω πολλά,μπορεί κάποιος να το έχει κάνει συντόμευση στην επιφάνεια εργασίας, προληπτικά

Δημοσίευση σχολίου