.
Παιδιά μια παράκληση. Επειδή όπως βλέπετε κι εσείς οι αναρτήσεις μειώθηκαν δραματικά λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, όσοι βλέπουν απορίες αναγνωστών στα σχόλια κάποιου θέματος και γνωρίζουν να απαντήσουν, ας το κάνουν. Thanks!
_

Πώς βάζω στατική IP address;


Να ξεκαθαρίσουμε πως αυτό το θέμα δεν έχει να κάνει με την ip διεύθυνση του ADSL ρούτερ που έχουμε στο σπίτι μας. Αν θέλουμε να βγαίνουμε στο Internet πάντα με την ίδια διεύθυνση, πρέπει να το ζητήσουμε από τον πάροχό μας. Το θέμα αυτό σχετίζεται με την ip διεύθυνση του υπολογιστή μας, την οποία για διάφορους λόγους θέλουμε να την έχουμε πάντα ίδια. Για να το κάνουμε αυτό ακολουθούμε την εξής διαδικασία:

Δεξί κλικ στο εικονίδιο "Θέσεις Δικτύου" ("My Network Places") και κάνουμε κλικ στις "Ιδιότητες" ("Properties"). Βρίσκουμε το εικονίδιο "Τοπική Σύνδεση" ("Local Area Connection") , κάνουμε δεξί κλικ επάνω του και πατάμε "Ιδιότητες" ("Properties"). Στο παράθυρο που ανοίγει ψάχνουμε να βρούμε το "Πρωτόκολλο Internet (TCP/IP)" ["Internet Protocol (TCP/IP)] και κάνουμε διπλό κλικ πάνω του. (δείτε την επόμενη εικόνα)





Στο παράθυρο που ανοίγει τσεκάρουμε την επιλογή "Χρήση της παρακάτω διεύθυνσης IP" και στα πεδία που ακολουθούν γράφουμε την IP που θέλουμε να έχει το PC μας. Πού ξέρουμε όμως τι θα βάλουμε σε κάθε πεδίο? Είναι πολύ απλό. Ενώ έχουμε αυτά τα παράθυρα ανοιχτά, πατάμε την "Έναρξη" ("Start") των Windows, επιλέγουμε "Εκτέλεση" ("Run"), πληκτρολογούμε cmd και πατάμε Enter. Στο παράθυρο που ανοίγει πληκτρολογούμε την εντολή ipconfig /all και πατάμε Enter. Όπως βλέπουμε και στην παρακάτω εικόνα, όλα τα στοιχεία που μας ενδιαφέρουν βρίσκονται μέσα στον κύκλο. Τα σημειώνουμε σε ένα χαρτί και επιστρέφουμε στο παράθυρο στο οποίο πρέπει να εισάγουμε τα στοιχεία αυτά.





Αφού εισάγουμε τα στοιχεία που έχουμε σημειώσει και αφορούν το δικό μας υπολογιστή (δείτε την επόμενη εικόνα), πατάμε OK και ξανά OK και κλείνουμε όλα μας τα παράθυρα. Αυτό ήταν! Πλέον ο υπολογιστής μας διαθέτει σταθερή IP διεύθυνση η οποία θα αλλάξει μόνο αν πάμε και την ξανά-αλλάξουμε εμείς.




1 σχόλια:

savvas99 exo mia aporia είπε...

pos mporo na kano paixnidi??? onlne i kai kaloniko!

Δημοσίευση σχολίου